قارچ یال شیر چیست؟
قارچ های سفید رنگ و بزرگی که شبیه به یال شیرهستند.گرچه آنهابطور کلی به عنوان یک قارچ نوع قارچ درنظرگرفته می شوند،سه گونه مختلف دارند.
Hericium erinaceus یکی از مواردی ست که به طورگسترده دردسترس است.
قارچ یال شیرمعمولا شبیه پوم پوم سفیداست وهم بعنوان غذا، هم بعنوان دارو استفاده می شود.این قارچ ها بطورگسترده درکشور های آسیایی مثل کره ، ژاپن ، هند وچین مورد استفاده قرار می گیرند.
بسیاری طعم قارچ یال شیر را شبیه غذاهای دریایی توصیف می کنند.این قارچ را می توان به صورت خام ، خشک یا پخته مصرف کرد.و به عنوان یک مکمل به صورت پودر ، مایع و کپسول عرضه می شود.
قارچ یال شیر سرشار ازویتامین هایی مثل تیامین ، ریبوفلاوین و نیاسین است.این قارچ همچنین منبع خوبی از مواد معدنی ضروری مانند منگنز ، روی و پتاسیم است.
تحقیقات نشان می دهد که یال شیر ممکن است چندین فواید سلامتی داشته باشد.
فواید قارچ یال شیر:
قارچ یال شیر برای قرن ها درطب چینی استفاده می شود.شواهد اولیه نشان می دهند که قارچ های یال شیر ممکن است در این موارد کمک کنند.
مبارزه با التهاب و رادیکال های آزاد :
بسیاری از بیماری ها ازجمله بیماری های قلبی ،آرتریت و سرطان ،شامل التهاب مزمن و اثرات ملکول های ناپایداردر بدن ما به نام رادیکال های آزاد است.قارچ یال شیر حاوی آنتی اکسیدان های بالقوه قوی است که موادی هستند که آسیب رادیمال های آزاد را محدود می کنند.همچنین دارای مواد ضدالتهابی هستند.
مبارزه با زوال عقل وسایر بیماری های مغزی:
برخی از مطالعات روی حیوانات و مطالعات اولیه روی افراد نشان می دهد که قارچ یال شیر ممکن است در پیشگیری یا درمان زوال شناختی از جمله بیماری آلزایمر نقش داشته باشد. به عنوان مثال، دریک مظالعه بر روی 30 فرد مسن با اختلال شناختی خفیف ، کسانی که قرص های حاوی پودر Hericium erinaceus را به مدت 4 ماه را مصرف کردند ، بهبود موقتی در تست های شناختی نشان دادند. همچنین نشان داده شده است که این قارچ علائم الزایمر و تغییرات مغزی مرتبط با این بیماری را در موش ها کاهش می دهد.
در یک مطالعه کوچک انسانی دیگر ، بزگ سالان جوان تری که کپسول های پودر قارچ یال شیر مصرف کردند ، سرعت عملکرد ذهنی بهتری را نشان دادند.مطالعات آزمایشگاهی نشان می دهد که این قارچ ها منبع خوبی از هریسنون و اریناسین هستند، دو ماده شیمیایی که رشد سلول های مغز را تسریع می کنند.
کاهش اضطراب و افسردگی :
عصاره یال شیر می تواند به درمان برخی از بیماری های روانی کمک کند . برای آزمایش این احتمال ، مطالعه ای بر روی زنان ژاپنی با بیماری های بسیاری از جمله علائم یائسگی و خواب ضعیف انجام شد. به بعضی از آنها کوکی های تهیه شده از عصاره یال شیر داده شد در حالی که به برخی دیگر کلوچه های دارونما به مدت 4 هفته داده شد. زنانی که کلوچه یال شیر مصرف کردند در مقایسه با گروه دارونما، علائم افسردگی و استرس کمتری را گزارش کردند.
به گفته محققان ، هریسنون و اریسینین دو نوع ماده شیمیایی موجود در یال شیر، ممکن است مسئول هرگونه اثر ضد افسردگی باشند.این مواد شیمیایی بر آزادسازی فاکتور رشد عصبی(NGF) ، ماده ای که رشد و بقای سلول های مغز را تنظیم می کند ، تاثیر می گذارد.داروهای ضد افسردگی معمولی ممکن است با تغییر سطح NGF عمل کنند.
بازسازی اعصاب :
قارچ بال شبر حاوی مواد شیمیایی است که ممکن است باعث رشد، بقا و عملکرد سلول های عصبی جدید و بالغ در مغز و جاهای دیگر شود. مطالعات حیوانی نشان می دهد که این ترکیبات برخلاف برخی درمان های تجربی ، می توانند از جریان خون به مغز برسندو از به اصطلاح سد خونی مغزی عبور کنند.
به این دلایل علاقه فزاینده ای برای امتحان کردن قارچ یال شیر در بسیاری از بیماری ها وجود دارد ، ازجمله :
سکته
بیماری پارکینسون
بیماری هانتینگتون
اسکلروز چندگانه
بیماری کروتسفلد جاکوب
آسیب های عصبی
مدیریت دیابت
نشان داده شده است که قارچ یال شیر باعث کاهش قند خون و افزایش سطح انسولین در موش های آزمایشگاهی مبتلا به دیابت می شود. محققان فکر می کنند آنتی اکسیدان های موجود در قارچ ممکن است این اثرات احتمالی را توضیح دهند.
مبارزه با زخم معده:
قارچ ها، از جمله قارچ یال شیر اغلب به عنوان درمان معده در طب سنتی استفاده می شوند.در یک مطالعه روی موشها،عصاره قارچ یال شیر تا حدی با غلیظ شدن مخاط در پوشش معده از حیوانات در برابر زخم محافظت میکرد.محققان دریافتند موش هایی که بالاترین دوز عصاره را دریافت می کنند، بیشترین محافظت را دارند.
مطالعات آزمایشگاهی و حیوانی همچنین نشان میدهد که قارچها میتوانند رشد هلیکوباکتر پیلوری (H. pylori)، نوعی باکتری مرتبط با بسیاری از زخمهای معده را کاهش دهند.
پودر قارچ یال شیر:
مکملهای یال شیر به اشکال مختلفی وجود دارند، از جمله پودرهایی که از آسیاب کردن سر قارچ (به نام بدن میوهدهی) یا ریشه (به نام میسلیوم) تهیه میشوند. می توانید پودریال شیر را به غذا یا نوشیدنی اضافه کنید یا آن را بصورت کپسول تهیه کنید.همچنین می توانید عصاره های مایع را خریداری کنید که معمولاً با جوشاندن بدن میوه در آب یا الکل تهیه می شوند.
دوز مصرف :
از آنجایی که قارچ های یال شیری تحت مطالعات انسانی گسترده قرار نگرفته اند، هیچ دوز استانداردی وجود ندارد.مقادیر متفاوتی در مطالعات مختلف استفاده شده است. به عنوان مثال، در یک کارآزمایی، افراد مسن با اختلال شناختی خفیف، 250 میلی گرم پودر قارچ را سه بار در روز مصرف کردند که در مجموع کمتر از 1 گرم بود. در آزمایش دیگری، زنانی که علائم یائسگی داشتند، روزانه 2 گرم مصرف کردند. یک مطالعه روی خلق و خو و خواب در افراد چاق از دوزهای 500 میلی گرمی، سه بار در روز، در مجموع 1.5 گرم استفاده کرد.
محصولاتی که در فروشگاه ها و آنلاین فروخته می شوند نه تنها با محصولات مورد استفاده در مطالعات علمی، بلکه از نظر مواد تشکیل دهنده و قدرت با یکدیگر متفاوت هستند. طبق دستورالعمل استفاده کنید. و در مورد اینکه چه چیزی برای شما بی خطر است، با پزشک خود مشورت کنید.
عوارض جانبی قارچ یال شیر
واکنش های آلرژیک احتمالی به قارچ یال شیر گزارش شده است. در یک مورد، مردی دچار مشکلات تنفسی شد. در مورد دیگری، مردی دچار بثورات شدید شد که با قطع مصرف قارچ برطرف شد.
اگر سابقه آلرژی، آسم یا هر بیماری پزشکی دیگری دارید، قبل از استفاده از قارچ یال شیر در غذا یا به عنوان مکمل، با پزشک خود مشورت کنید.
برخی از برچسبهای مکمل قارچ حاوی هشدارهایی هستند که در صورت بارداری، شیردهی یا برنامهریزی جراحی نباید از آنها استفاده شود. عوارض جانبی گزارش شده از انواع مختلف قارچ عبارتند از تهوع، استفراغ، اسهال، سرگیجه، حساسیت پوستی، سردرد، ناراحتی گوارشی (GI) و واکنش های آلرژیک.
منبع :
webmd.com